Het geheim van € 10.000 per uur werk

€10 per uur werk: klusjes, kostenrapporten, klantenservice.

€100 per uur werk: oplossen van problemen van klanten, praten met goed gekwalificeerde potentiële klanten.

€1.000 per uur werk: planning en prioriteren van je dag, onderhandelen met een gekwalificeerde potentiële klant, het schrijven van blogs en advertenties.

En dan is er soms het 10.000 euro per uur juweeltje – het creëren van een nieuwe en betere aanbieding, het onderhandelen van grote deals, het verkopen aan klanten en groepen met een hoge waarde.

De meeste mensen weten niet dat het zo veel waard is, maar dat is het.

Hoe kan je meer van dat €10.000 euro per uur werk doen?

Om te beginnen door je te realiseren dat het soms makkelijker is om €10K / uur werk te doen dan €100 / uur werk.

(€10 / uur werk is meestal makkelijk – want het is hersenloos.) Maar we herkennen bijna nooit het €1.000 en €10.000 per uur werk voor wat het waard is.

Toch, zodra je de smaak te pakken hebt, doe je met gemak dingen die de meeste mensen niet machtig zijn.

De eerste keer dat ik hoorde over €10.000 per uur werk was een paar jaar geleden in Perry Marshall’s 80/20 Productivity Express. Ik begreep het meteen.

Fast backward naar mijn studietijd. Toen begreep ik het eigenlijk al. Toen grapte ik al wel eens “Dit was een geweldig idee. Ik neem de rest van de dag vrij”.

Fast forward naar begin 2000. Een nieuwe rol in het bedrijf waar ik werkte … met ambitieuze doelen. Maar vanaf dag 1 werd ik overspoeld met email. Ik vulde mijn dagen met het beantwoorden van emails. Tot ik er niet meer van kon slapen. Ik lag te zweten in bed. Ik besefte “Op deze manier ga ik ten onder. Dit moet  anders!”

Ik besefte … mijn doelen zijn belangrijk … veel belangrijker dan de mail. Ik besloot … ik focus op mijn doelen.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik voelde me schuldig over het laten liggen van email. Voor mijn gevoel deed ik mijn werk niet. Nadenken met een leeg blocnote voor je telt toch niet als werk?! Toch, het lukte. De ideeën kwamen op papier. Acties volgden. Doelen werden bereikt. En ook … de hoeveelheid email werd vanzelf minder.

Op het laatste moment ontkomen aan een burn-out!

Deze les heb ik geleerd. Begin de dag NIET met reageren op e-mails en dingen. Dat is een recept voor het doen van €10 / uur werk en het mislopen van het €1000 / uur werk.

Terug naar nu. Focus op de 20% van de zaken die 80% van het resultaat leveren is voor mij een tweede natuur geworden. Net zoals denken in €10, €100, €1.000 en €10.000 per uur taken.

Ik doe dat voor mijzelf en voor mijn klanten. Dus als je een AdWords manager zoekt die ieder zoekwoord in je account afstoft en oppoetst, dan moet je niet bij mij zijn. (Nou ja, mijn geautomatiseerde AdWords scripts houden alle hoeken en hoekjes van de account wel in de gaten. Ik hoef daar mijn energie niet aan te besteden.)

Als je iemand zoekt die focust op de 20% van de account die 80% van het resultaat of kosten levert … en die zo nodig de zaak in breder perspectief kan zien … dan ben je van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Jaap van den Eersten

Geef een reactie